Co nepřehlédnout v 2018

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Když letos na jaře přišel mail od Konsepti, že ikonou jara a léta 2017 bude židle Panton v limitované kolekci žluté barvy, byli jsme úplně nadšeni. Jakmile židle dorazila do Holešovic, jeli jsme si ji půjčit a otestovat, jestli se nám bude hodit. Naneštěstí oranžová barva našeho balkónu se s kanárkovou židlí značně bila, tak jsme velmi smutní designovou ikonu zase vrátili.

V létě jsme udělali na balkóně nějaké úpravy a v kombinaci s akcemi na Black Friday se židle zase dostala do hry. Proto to bylo jako studená sprcha, když nám prodejce v D1One oznámil, že těsně před naší návštěvou prodali poslední kus, a vzhledem k limitované edici už další nebude…

Tak jsme se na příští rok začali malinko připravovat. Nejprve připravovaná limitovaná edice Vitra Eames Bird v bílé barvě! K dispozici od února (a že se naše knihovna už nemůže dočkat…).

*Update 23.12.17: ve čtvrtek 21.12. přišel mail z D1One, že dorazily 4 kousky bílých Birdů. Zastavili jsme se proto v sobotu dopoledne, že ještě dopřidáme maličkost k vánočním dárkům… ale téměř všichni už byli pryč… to ovšem bude na celý další příběh…

Další kousek už předpokládáme, že nebude limitovaný, ale také k dispozici až příští rok (bohužel i jeho cena). Lampu Kabuki jsme obdivovali odjakživa. Vzhledem k výrazné velikosti jsme však nikdy ani neuvažovali, že by u nás našla domov. Nadchlo nás, když jsme v rámci nové kampaně Kartellu objevili zmenšenou “stolní” verzi. Ale přes veškerou snahu dopídit se detailům, v tuto chvíli se na webu pohybuje pouze pár obrázků, tak nevíme ani rozměr ani cenu, ani přesné datum uvedení do prodeje.

Tak jako tak,  u nás už se s obojím počítá…

Foto: D1One, Archiv Výrobce (Kartell)

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.