Příběh naší knihovny

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zařizování bytu jsme si opravdu užívali. S každou novou věcí přišla nová výzva, nový příběh, a tak to bylo i s naší knihovnou.

Poté co nám dorazila pohovka, bylo naší další milou povinností, vybrat tu pravou knihovničku, která by měla své místo v rohu za ní. Hledali jsme v různých obchodech. Měli jsme jasnou představu knihovny v bílé barvě, s nepravidelnými policovými díly, která nebude mít z jedné strany boční desku. Po dlouhých hledání jsme našli pár favoritů, ale vždy jim k dokonalosti chyběly nějaké maličkosti – buď byly nízké, úzké, příliš masivní nebo prostě nebyly bílé.

Začalo nám pomalu docházet, že tím správným řešením bude muset být knihovna na míru. Začali jsme pracovat na vlastní návrhu. Má drahá polovička vytvořila dokonalý návrh knihovny na míru, který byl propracován do posledního detailu. Potřebovali jsme, aby se nám do knihovny vešel hrací Denon, abychom knihovnu mohli osvětlovat ledkovou lampou Taj společnosti Kartell, aby se do ní vešly vázy a v neposlední řadě i naše zamilované fotoknihy.

No a než jsme stačili oslovit nějakou firmu na realizaci, byl tady další nápad zvaný pojďme si to udělat sami 🙂 Má všestranně nadaná lepší polovička vytvořila poptávku na nařezání jednotlivých policových dílů, které nám do dvou dnů zhotovili v barvě bílý lesk v prodejně Hornbach. Pak už to chtělo jen pár drobností a odhodlání se pustit do práce. Využili jsme proto náš jediný nezařízený pokoj, ve kterém jsme započali výstavbu knihovny.

  

Po čtyřech večerech, které jsme strávili sestavováním našeho vlastního projektu, jsme ji úspěšně dostavěli. Povím vám, že to bylo náročné, ale ten výsledek za to rozhodně stál a byli jsme na náš výtvor opravdu hrdí. Když jsme si mysleli, že to nejhorší máme za sebou, přišla ještě malá komplikace a to ta, přenést ji na určené místo. To byl, vzhledem k její více než 2metrové výšce, docela problém. Po menší partnerské rozepři, která vznikla při přesunu a která mimochodem neskončila rozchodem :-), jsme knihovnu donesli na místo, na kterém se stala dokonalou a tak to zůstalo do dnes 🙂

  

Design: Vlastní
Rozpočet: 2500Kč (bílé lamino + hrany + nábytkové šrouby)

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.